Om Os

Vores Frisører

Maja

Lærke

Produkter

Vi benytter, i Unique Hair, primært Angel en Provence og Rosted når vi arbejder. Det gør vi, da det er produkter vi har tillid til og vi ved at de virker. Derudover er det milde produkter hvilket vi klart er tilhængere af. 

Produkterne fra Angel en Provence er organiske og indeholder hele 89% naturlige ingredienser. Dette betyder at de er skånsomme for kundens hår og hovedbund såvel som miljøet. Angel en Provence har et storslået udvalg af produkter og vi er især glade for deres forskellige shampoo, balsam og hårkure

Produkterne fra Rosted er uden parabener, sulfater, salt, silikone og konserveringsmidlet “MIT”. Rosted laver fremragende shampoo, balsam og hårkure. De går altså langt hen ad vejen i Angel en Provence’s fodspor. 

Til Damerne bruger vi især produkter fra Angel en Provence til styling.

Angel en Provence
og Rosted

Angel og Rosted

Vi benytter, i Unique Hair, primært Angel og Rosted når vi arbejder. Det gør vi, da det er produkter vi har tillid til og vi ved at de virker. Derudover er det milde produkter hvilket vi klart er tilhængere af. 

Produkterne fra Angel er organiske og indeholder hele 89% naturlige ingredienser. Dette betyder at de er skånsomme for kundens hår og hovedbund såvel som miljøet. Angel har et storslået udvalg af produkter og vi er især glade for deres forskellige shampoo, balsam og hårkure

Produkterne fra Rosted er uden parabener, sulfater, salt, silikone og konserveringsmidlet “MIT”. Rosted laver fremragende shampoo, balsam og hårkure. De går altså langt hen ad vejen i Angels fodspor. 

Til Damerne bruger vi især produkter fra Angel til styling.

One

Til Herrerne bruger vi One. Denne producent er kendt for ikke at gå på kompromis med kvalitet. Med et produkt fra One er man garanteret godt hold i stylingen og så er der fokus på at produkterne er parabenefrie.

Her har vi fat i en “Old School” spiller på markedet. Reuzel betyder “svinefedt” og de hedder sådan, da især mænd i gamle dage brugte pomader, lavet af netop svinefedt, til at sætte hår og blødegøre sit skæg. Reuzel har et bredt udvalg af produkter og laver shampoo, hårvoks, produkter til skægpleje, samt aftershave. Vi elsker Reuzel, det er produkter af høj kvalitet med rødder i fortiden. 

Reuzel

Reuzel

Her har vi fat i en “Old School” spiller på markdet. Reuzel betyder “svinefedt” og de hedder sådan, da især mænd i gamle dage brugte pomader, lavet af netop svinefedt, til at sætte hår og blødegøre sit skæg. Reuzel har et bredt udvalg af produkter og laver shampoo, hårvoks, produkter til skægpleje, samt aftershave. Vi elsker Reuzel, det er produkter af høj kvalitet med rødder i fortiden. 

Historien om Maja og Unique Hair

Den første tid

Min frisørkarriere startede i en salon i Skjern hvor jeg gik i lære som frisørelev i 1994. Det var et dejligt sted at være, hvor jeg lærte en masse og det kunne klart mærkes, at jeg blev bedre til det jeg brændte for. Jeg var i salonen i Skjern i 8 år i alt – 4 år som elev og 4 år som udlært frisørassistent. Det var i de 8 år jeg blev enig med mig selv om, at godt håndværk skulle være en selvfølge for mig, og det at tage sig tid til hver enkelt kunde og at have forståelse for kundens behov er grundlaget for en god behandling.

Tid til noget nyt

Efter 8 år i salonen i Skjern tænkte jeg, at der skulle ske noget nyt. Året var 2002 og jeg overvejede om jeg skulle tage til København eller London for at prøve kræfter med livet som frisør i en storby, da mine forældre en aften fortalte mig, at en lille salon i Esbjerg gågade var sat til salg. Et par dage efter, hvor jeg var på vej hjem til dem, gik jeg ved et tilfælde forbi salonen i gågaden. Jeg stoppede op og kiggede forsigtigt ind ad vinduerne. Derefter hentede jeg min mor og far og sammen kiggede vi indenfor og jeg synes det så hyggeligt ud.

Unique Hair bliver til

Den samme aften, da jeg lå med hovedet på puden, kunne jeg ikke slå den lille salon ud ad hovedet – jeg kunne mærke, at den lille salon var dét nye der skulle ske. Næste dag gik jeg i dialog med banken og snart efter købte jeg salonen og så kom Unique Hair til verden. Guderne skal vide, at det var hårdt i starten; jeg arbejdede alene i min salon og der var ikke mange kunder i starten, men jeg holdt fast i mine principper, det jeg havde lært og de mål jeg havde sat mig. Efterhånden kom der gang i salonen – jeg fik forrygende travlt og snart var det mig der havde min første elev og senere assistent. I 2019 er det 17 år siden salonen åbnede og det er karrieremæssigt det bedste jeg nogensinde har gjort.

Jeg har stadig en del af mine gamle kunder fra Skjern, der tager turen fra Skjern til Unique Hair i Kongensgade. Så noget må vi jo gøre rigtigt.

Indehaver, Maja Karstensen.

Det Gode Håndværk

Saksen er vores værktøj

Hos Unique Hair lægger vi stor vægt på, at en klipning bliver udført med saks, også når vi klipper siderne. Dette skyldes, at man gennem klipning med saks opnår et bedre og ikke mindst et mere holdbart resultat – så frisuren holder i længere tid. Når man primært klipper med saks er det også fordi, at man bedre kan arbejde med hårgrænsen, som varierer fra person til person, og det sikrer, at man altid klipper håret i præcis den længde man ønsker. Maskinen bruges dog med fordel til kanter og detaljer, eksempelvis omkring ørerne. Vi bruger også maskinen hvis kunden vil helt af med håret.

Vi holder os opdateret

Frisørfaget er en branche der altid er i udvikling. Vi gør i vores salon altid vores ypperste, for at følge med på de seneste trends. Vi tager derfor løbende på kurser rundt om i Danmark, men også på den internationale scene, hvor vi flere gange har været i både London og Barcelona. Især i udlandet giver det mening at følge med, for at kunne være “med på beatet” og for at lære nye teknikker.

Farveteori

I vores salon har alle frisører stort kendskab til teorien bag farvning af hår. Når man farver hår er det væsentligt, at man kender til både biologien vedrørende hårets opbygning, og kemien der indgår i produkterne, der bruges til at farve med. Det er skrappe sager der bruges når man vil ændre en hårfarve og processen kan være barsk ved håret. Netop derfor er det vigtigt, at den der udøver farvningen har forstand på det der foregår. I vores optik er det kun de frisører, der har den lange frisøruddannelse (den 4-årige frisøruddannelse), som har den fornødne kundskab til farveteori. 

Den lange uddannelse

Alle frisører hos Unique Hair har den 4-årige frisøruddannelse. Dette er fordi, at vi i vores salon ikke vil gå på kompromis med kvalitet. I dag er det faktisk muligt, at uddanne sig til frisør på 6 måneder, 1 år, 2 år eller 4 år – og da “Frisør” ikke er en beskyttet titel, så kan alle i princippet kalde sig det.

Vi vil dog våge den påstand, at en udlært med den 4-årige frisøruddannelse, har markant mere viden og derfor bedre forudsætninger for at udføre et godt håndværk end en der er uddannet på de kortere uddannelser. Vi betragter os selv som “rigtige” frisører.

Logo rigtig frisør
Logo 4-årig frisøruddannelse